OVO NIJE KRAJ – Otvorena škola za seoske domaćine

Posted on jan 13, 2024 in Projekti, Ruralni razvoj | No Comments

Rezime ne odražava sav trud, smeh, stres i sreću koju je stvorila Otvorena škola.

Projektni rezultati: šta smo postigli?

Okvir kompetenci za seoskog domaćina: ključne veštine koje pomažu seoskom domaćinu da podrži mala sela i ruralna područja zarad poboljšanja kvaliteta života.

Onlajn pilot trening na platformi: onlajn spremište interesantnih i korisnih slajdova, praktičnih aktivnosti i video klipova koji pomažu seoskim domaćinima da razviju moćne projekte na ruralu. Možete se pretplatiti i pristupiti ovom blagu sada!

Alati: dodatni izvor koji je kreirao Univerzitet Elisava koji vode seoske domaćine kroz proces dizajniranja projekata.

Pilot trening uživo: uzbudljiv susret u južnoj Italiji, tačnije u selu Grotole, gde su se sastali seoski domaćini iz cele Evrope da bi delili i rasli zajedno.

Priručnik: dokument onoga što ostaje iza projekta i vodič o tome kako obučiti buduće seoske domaćine, koji obuhvata osnovne alate, metodologije i pristupe.

Manifest:  dokument onoga što ostaje iza projekta koji će pomoći institucionalnom prepoznavanju dragocene uloge seoskih domaćina za održivi ruralni razvoj. Kliknite na link, preuzmite ga, pročitajte i potpišite ako se slažete sa njim!

Završni događaji: još jedan početak!

Završni događaji bili su prilika da se upoznamo sa zainteresovanim stranama na lokalu i podelimo rezultate našeg projekta, koji su srdačno pozdravljeni i viđeni kao prilika da se dâ vidljivost ulozi seoskih domaćina.

Srbija

 

 

 

Letonija

 Italija

   Španija

 Poljska

    Mađarska

 

 

 

 

 

 

 

Želiš da se uključiš u pokret Seoskih domaćina?

Obavesti nas putem ovog formulara.

Želimo vam srećan božić i srećnu Novu godinu! 🎄✨

 

 

 

 

 

Leave a Reply