Novoformirana mreža JEZGRO za program Ruralno mentorstva „Žena ženi“

Posted on dec 18, 2019 in Uncategorized | 2 Comments

Kada pokrećete i inicirate nešto novo a ipak poznato, nešto očigledno a opet ne tako lako za definisati, nešto što je suštinski deo vas a opet se neda tako lako videti, dodjete korak po korak, prateći energiju koja plovi medju grupom žena na radionici, da nit koja nas je okupila i povezala oko teme ruralno mentorstvo za žene u seoskim sredinama potiče iz našeg sopstvenog jezgra i da smo se zbog njega sve tako lako prepoznale i okupile oko ove inicijative.

I onda kada osetite da ta povezanost postoji u grupi, nekako se prirodno desi da se onda ta grupa žena – mentorki u programu Ruralno mentorstvo „Žena ženi“, može jedino i nazvati upravo tako – mreža JEZGRO.

Mrežu Jezgro čine više od 15 žena sa različitim iskustvima u oblasti preduzetništva, ruralnog razvoja, vodjenja projekata i organizacija spremnih da kao mentorke kroz mentorski rad podele svoje znanje i iskustvo. Sam mentorski program Ruralno mentorstvo “Žena ženi” predstavlja stručnu i ljudsku podršku ženama u seoskim sredinama radi unapređenja kvaliteta njihovih života i ekonomskog osnaživanja kroz rad na njihovom ličnom razvoju i pomoći da uspešno realizuju željenu preduzetničku ideju, unaprede svoj seoski biznis ili zajednicu u kojoj žive.

Ime JEZGRO nas je inspirisalo i vodilo i kroz sam proces definisanja misije mreže, njene vizije, mogućnosti i resursa. Sa nama je bila i Ana-Mariji Čupin koja nam je dala lični pečat kroz vizuelni identitet mreže i samog programa, dok nas je Gelevski Vojislav neprimetno pratio svojim objektivom i pravio sjajne fotografije našeg rada.

Zahvaljući podršci GIZ YEP projektu, dobili smo mogućnost da uradimo brošuru u kojoj se osim opisa samog programa nalaze i kratke biografije žena mentorki koje čine ovu mrežu.

Budući planovi ove mreže i programa su: nastavak dalje edukacije sa mentorkama na specifične teme koje proizilaze iz potreba rada sa mentorinama, pokretanja u sledećoj godini mentorskog programa sa prvom generacijom mentorina i rad na daljem povezivanju i umežavanju žena koja žive ili rade u seoskim sredinama.

Više informacija o samom programu kao i o mreži JEZGRO možete pročitati u samoj broušuri.
Da biste otvorili brošuru kliknite na: Brosura JEZGRO.

Inicijativa stvaranja programa Ruralno mentorstvo „Žena ženi“ je podržana od strane:
projekta nemačke razvojne saradnje „Podsticanje zapošljavanja mladih“, koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

 

 

2 Comments

  1. Manuela Jevremović
    septembar 24, 2023

    Pozdrav zelim da se prikljucim vasem timu jer smatram da su zene sa sela veoma sposobne, vredne.

    Reply
    • dragana
      septembar 28, 2023

      Hvala najlepše Manuela! Možete nam se javiti na mejl inof@cdop.rs 🙂

      Reply

Leave a Reply