Da li si ti Novo lice Žene sa sela – otvoren poziv za mentorski program za žene sa sela

„Kada znate kuda, naučićete i kako“
Jasmina Stojanović, mentorka programa

Gde god da se nalazite, važno je da znate: vi niste priča koja vam se desila. Vi kreirate svoju priču! Pored uobičajenih ograničenja sa kojima se žena susreće u modernom svetu, ali i kroz vekove, žene sa sela su danas dodatno suočene sa brojnim stereotipovima koji su i dalje vrlo jaki i prisutni u njihovoj najužoj okolini, materijalnim i ekonomskim uskraćivanjima, nedostatkom podrške najbližih i nemogućnosti da dođu do potrebnih informacija.

To su sve faktori koje ne možemo i ne smemo da zanemarimo kada se obraćamo ženi sa sela, želeći da je osnažimo i da joj poručimo da zajedno možemo mnogo toga da ostvarimo. Da uz udruživanje i povezivanje i sticanje potrebnih edukacija, žena sa sela može da se izdigne iznad stereotipa, da ostvari svoje potencijale i učini svoj život svrsishodnijim.

U okviru projekta Nemačke razvojne saradnje “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji” koji
sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije, podržava se projekat
“Novo lice žene sa sela” u organizaciji Centra za društveno odgovorno preduzetništvo – CDOP a koji ima
za cilj osnaživanje mladih žena, pripadnica etničkih manjina i povratnica koje žive i rade u ruralnim
delovima Srbije i otvara se u drugoj polovini oktobra.

Šta učesnice dobijaju?

Mentorski program će trajato od oktobra 2023. do aprila 2024. online i uživo. Tokom ovih šest meseci rada sa mentorinama, mogu da očekuju:

 Šestomesečni mentorski rad sa izabranom mentorkom.
 Pristup mreži Jezgro.
 Pristup platformi za učenje, umrežavanje, rast i razvoj.
 Druženja onlajn i uživo.
 Dobru energiju.
 Posvećenost naših mentorki i želju da vam pomognu na vašem putu učenja, rasta i razvoja.

Svaka od odabranih učesnica biće povezana sa iskusnom mentorkom mreže Jezgro, koja će je u najboljoj nameri voditi kroz šestomesečni mentorski proces i biti joj iskrena podrška na putu ličnog i profesionalnog rasta i razvoja. Biće joj omogućen besplatan pristup bazi znanja kroz platformu koja će biti bogata edukativnim sadržajem, ali i napravljen predloženi plan učenja u zavisnosti od trenutnih potreba.

Sve učesnice biće deo šire zajednice istomišljenika kroz internet platformu koju razvijamo uz stručnu pomoć i kroz čajanke, odnosno uživo i onlajn okupljanja koja planiramo da organizujemo.

Na čemu ćemo raditi i na koji način?

Radićemo na ličnom osnaživanju, rušenju stereotipa kada su žene sa sela/pripadnice etničkih manjina/povratnice u pitanju, građenju nove, pozitivne slike žene sa sela/pripadnice etničkih manjina/povratnice, kreirenju i re-kreiranju novih mogućnosti za lični i profesionalni rast i razvoj.

Sve to kroz 1 na 1 mentorske sesije i kroz pristup platformi za učenje. Učesnice dobijaju pristup alatima, platformi i mentorku koja će vas voditi kroz ceo proces.

 

 

Vaša priča čeka na vas

Ako osećate da želite i možete više, ako osećate da vam je potrebna zajednica koja vas razume, ako imate snove koji vas bude i ne daju vam da prihvatite tek tako javu – onda nam se pridružite. Da pronađemo taj put, da pronađemo načine i da koračajući zajedno ka cilju promenimo sve što se desilo kao okolnost u kojoj ste se našle i ispišemo sasvim novi scenario po vašim željama i merilima. Da kreiramo Novo lice žene sa sela.

Pozivamo vas ako ste se prepoznali u opisu da se prijavite na mentorski program popunjavanjem prijave klikom na link PRIJAVA

Neće vam biti potrebno više od 15 minuta da je popunite. Ukoliko i dalje razmišljate da li ste vi prava osoba za ovaj program ili vam je potrebna podrška da popunite prijavu obavezno nam se javite, tu smo da pomognemo. Možete pozvati Sanju Milosavljević na 069/603544 ili nam pisati na novolicezenesasela@gmail.com i Facebook nalog MREŽA JEZGRO

Važno: Prijave su otvorene do 07.10.2023. godine u ponoć. Nakon pažljivog čitanja vaših prijava slediće proces selekcije kanditatkinja i uparivanja sa mentorkom. Javićemo vam se sa prvim rezultatima procesa selekcije, najkasnije do 10.10.2023. godine.

 

Leave a Reply