Projekat: Obuka za seoske domaćine iz Evrope

Posted on sep 3, 2023 in Odrzivi razvoj, Projekti, Ruralni razvoj | No Comments

Od 162 prijavljenih kandidata iz Evrope za program edukacije u okviru projekta „Otvorena škola za seoske domaćine“, odabrano je 40 seoskih domaćina koji su učestvovali u onlajn obuci na platformi www.villagehosts.eu.

Kroz teorijske, praktične i peer-to-peer sesije, razmišljali su o svojim projektima i unapređivali su ih. Ako ste propustili ovu priliku, još uvek možete da se registrujete na onlajn platformi i iskoristite sadržaj i mrežu sa drugim
seoskim domaćinima!

Pored onlajn obuke, održan je i uživo trening u selu Grotole, Italija od 14. do 20. maja

20223. godine gde je 20 seoskih domaćina učestvovala na inspirativnoj i intenzivnoj jednonedeljnoj obuci u selu Grotole, u regionu
Bazilikata, u južnoj Italiji. Polaznici obuke iz Letonije, Italije, Španije, Poljske, Srbije, Portugalije, Danske, Francuske i Holandije, susreli su stručnjake: Džona Takaru, Andrea Poaletija, Roka Pisilija, Draganu Tomić Pilipović, Sanju Milosavljević, Justinu Turek, Henrika Stavickog, Maksima Deduškova, Masima Meničinelija, Noru Freimane,  Paolu Benužu  i  Aiju Freimane .
Zahvaljujući povratnim informacijama od kolega, o aktivnostima na terenu, teorijskim sesijama i – da, priznajemo i to– kolektivnoj inteligenciji, polaznici obuke su se vratili kući sa obiljem motivacije.

Ako je i vama potrebna inspiracija, možete pročitati neke od inspirativnih priča o Seoskim domaćinima  (dostupno na engleskom jeziku) i obratite pažnju na ova svedočanstva seoskih domaćina koji su učestovali na onlajn obuci i obuci uživo šta za njih znači biti seoski domaćin. Inspiracija i vizija da svojom aktivnošću možemo mobilisati lokalne resurse i stvarati kvalitetno okruženje.

 

I šta sada? Pratite sledeće korake.

Za širenje znanja i alata prikupljenih u poslednjih nekoliko meseci, Otvorena škola za seoske domaćine osmišljava i uskoro će objaviti:

  • Priručnik koji prikuplja korisne alate i smernice za seoske domaćine za razvoj projekata;
  • Manifest seoskih domaćina kojim se zalažemo za naše vrednosti i obraćamo kreatorima politika sa našim potrebama.

Ako imate bilo kakva pitanja, ne oklevajte i kontaktirajte nas na: info@villagehosts.eu ili na info@cdop.rs gde možete pisati na srpskom jeziku.

 

 

 

Leave a Reply