Пројекат: Повезујући кругови – Живе воде наших река

Posted on jan 30, 2020 in Projekti | No Comments

 

Ми смо врста стваралаца и приповедача. Причање прича је најстарији облик људске комуникације. Као древна активност налази своје порекло у неким веома старим културним традицијама. Приче су кључне у нашем развоју концепта сопства и идентитета и како се разликујемо од других – процес који је средишњи за наше благостање. Саветовање кроз приповедање је и древна активност и нови концептуални модел. Традиционалне народне бајке и приче баве се концептима који су сада научно истраживани, попут отпорности, само-реализације и смисла у животу.

Повезујући кругови: Живе воде наших река је иновативни пројекат Ерасмус + који ће ЦДОП  спроводити наредне две године у партнерској сарадњи са удружењем Тиса из Хрватске и Аура Свилупо Сонстенибиле из Италије. Главни циљ пројекта је стварање и промоција иновативног модела учења и пружање помоћи, оснаживања и терапије угроженим групама људи коришћењем митологије, приповедања, културе и уметности повезаних са рекама.

Пројектни тим Повезујућих кругова фокусираће се на приче повезане са водом и нашим рекама. Већина градова и заједница саграђена је на обалама река. Реке као извор живота и плодности огледају се у митовима и веровањима мноштва култура. Није изненађујуће да се у многим деловима света реке називају „мајкама“.

Више информација о самом пројекту можете наћи на званичном сајту пројекта:
Повезујући кругови: Живе воде наших река

This project has been funded with support from the European Commission.
This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

 

 

Leave a Reply