Kako iskoračiti na lični put ostvarenja?

Posted on nov 9, 2020 in Licno, Liderstvo, Obuka | 3 Comments

Ispričaću ti priču o jednoj Ani. Ana je ‘’uspešna’’ mlada žena.  Radi posao koji je dinamičan, kreativan, upoznaje kroz posao nove ljude, putuje i povrh svega dobro zarađuje.  Za ljude iz njenog okruženja,  čak i bliske prijatelje, ona je oličenje uspeha i ostvarenja sopstvenih želja.

Ono što drugi ne znaju i ne mogu da vide je to da je Ana jedna nezadovoljna osoba koja to nezadovoljstvo prikriva zatrpavajući se obavezama i društvom.

Razlog Aninog nezadovoljstva je taj što ona oseća da ne živi u skladu sa svojim snovima.  Ona nije otkrila svoju pravu svrhu i intuitivno zna da se sve više udaljava od nje. A kako to zna? Jer je izmeštena. U retkim trenutcima kada nema buke oko nje, javi se onaj glasić u njenoj glavi (koji je više šapat jer mu Ana ne dozvoljava da kaže to što ima), taj glasić izazove grčeve u stomaku i težinu u grudima. Tada Ana, brže-bolje, uzme da radi neki posao koji je mnooogo važan a glasić opet ućutka. Pozabaviće se njime kada bude imala više vremena, sad jednostavno nije pravi trenutak.

Postoje dva moguća nastavka ove priče.

Ana može nastaviti da živi svoj život na isti način dok se njeno nezadovoljstvo i unutrašnji nemir nagomilavaju. Na tom putu pomoć će joj pružiti strah, samozavaravanje, različiti spoljašnji uticaji poznati kao moranja. Jednoga dana, kada bude svodila račune svoga života shvatiće da je moglo drugačije, ispunjenije, ali da nije izabrala taj put.

Drugi scenario je da krene da sluša unutrašnji glas i da krene u potragu za odgovorima.

Iako deluje kao logičan izbor, drugi scenario se izbegava jer je ustvari teži. On nije izbor većine jer je za njega potrebna hrabrost. Taj put je nepoznat i neutaban. On podrazumeva neizvesnost, često odustajanje od društveno prihvatljivih stvari a neretko i sukob sa bliskim ljudima jer nisu u stanju da razumeju. On pre svega podrazumeva sukob sa samim sobom i sopstvenim iluzijama, skrivenim namerama ega i lažnim davanjima zbog priznanja i prihvatanja. On podrazumeva prepuštanje svom unutrašnjem vođstvu. Što ume biti zastrašujuće, kad se ne nazire kuda smo se to zaputili.

Ipak, ukoliko želiš da budeš istinski ispunjena osoba, koja je u miru sa sobom i živi u skladu sa svojim unutrašnjim glasom,  onda je jedini pravi put, put traženja u dubinu sopstvene duše sa jasnom vizijom ka čemu želiš da ideš. Jer kada odlučiš ka čemu želiš da ideš, onda će se put otvoriti pred tobom.

Ukoliko još nisi iskoračio ili iskoračila na ovaj put ka dubini sopstvene duše, a želiš i treba ti podrška da to uradiš, onda ovaj program može biti prava stvar za tebe.

“U potrazi za ličnim potencijalom” je individualni onlajn program namenjen svima onima koji osećaju da je trenutak da se pokrenu ka svom potencijalu ili da realizuju svoju ideju i da bi im dobro došla podrška u tom procesu. To je program koji je zasnovan na mentorskom pristupu, međusobnom poverenju i uzajamnoj spremnosti na otvoren i iskren odnos, i ne predstavljaju psihoterapijski, duhovni ili lajf koučing rad.

Od ovog rada najveće koristi će imati oni koji su u potrazi za:

 • Opisom svoje ideje – To su oni pojedinci koji imaju “to nešto” što ih okupira i poziva da se realizuje ali da ne znaju kako da ga definišu i prevedu u neku konkretnu ideju, proizvod ili uslugu. Ovo je potraga za strašću i radošću koja nastaje kada radimo ono što volimo i kada smo na svom ličnom putu manifestacije.
 • Efektivnom metodom edukacije – To su oni koji su u međuvremenu porasli do stručnjaka u onome što rade i žele da prenesu dalje svoja znanja, uživo ili putem društvenih mreža, ali do sada nisu uošte imali obuku za edukatora ili su već radili neke obuke prateći pravila dobre prezentacije ali osećaju da ima fali “to neko dublje razumevanje” procesa. Ovo je potraga za ličnom autentičnošću u prenošenju znanja, a da se u međuvremenu ne pogubite u različitim praksama koje se nude i promovišu.
 • Svojim ličnim stilom upravljanja i vođenja – To su oni koji su već pokrenuli realizaciju svoje ideje, razvili je do jedne određene mere koja sada zahteva ulazak u saradnju sa drugim ljudima. Rad sa ljudima nije jednostavan ali je ključan za dalji uspešan razvoj ideje. Ovo je potraga za vašim jedinstvenim pečatom liderstva kojim ćete uspešno upravljati poslovima i kvalitetno saradjivati sa saradnicima.

“U potrazi za ličnim potencijalom” obuhvata 1+3 sesije:
– uvodnu info sesiju od 30 minuta i
– 3 sesije u trajanju od 60 minuta.

Info sesija je bez naknade i služi da se upoznamo i prepoznamo, tako što ćemo pričati o tvom dosadašnjem iskustvu, gde po tebi leži tvoj lični potencijal i koja je to ideja koja čuči u tebi a želi da se realizuje u budućem periodu.

Nakon uvodne info sesije, kada se dogovorimo za oblast rada, nastavljamo sa dodatne tri sesije čija vrednost iznosi 155 evra u dinarskoj protivrednosti.

Od ove vrednosti, jedan deo iznosa (do 50 evra) će biti iskorišćen za kupovinu sadnica koje ćemo u tvoje ime poručiti i donirati cvetno lekovitoj „Vilinskoj bašti za baštanje“, koja se nalazi u okviru Rural haba. Na taj način postaćeš deo priče stvaranja prostora namenjenog za edukaciju i zajednički rad na otvorenom u selu Vrmdža.

Sa vama će raditi i sesije voditi Dragana Tomić Pilipović, koja ima dugogodišnje iskustvo u dizajniranju trening programa i kreativnog razvoja ljudskih potencijala kroz edukativno mentorski rad (LinedIn). Svojim radom naročito podržava i podstiče žensko preduzetništvo na selu i razvoj održivih zajednica.

Vašu zainteresovanost za ovaj program ili upit za više informacija možete poslati na mejl:
info@cdop.rs

3 Comments

 1. Lile
  novembar 9, 2020

  sakam i jas da slusam. Ako moze nekako noke preku den sum so Luka non stop. ete da si kazam. ako imas podcast or sth pisi
  <3
  ljub i gush
  Lile

  Reply
  • dragana
   novembar 9, 2020

   Može Lile! Javi na info@cdop.rs kada ti najvise odgovara da se čujemo za ovu prvu sesiju! <3

   Reply
 2. CDOP Da bi edukovali druge potrebno je prvo da spoznate sebe » CDOP
  novembar 16, 2020

  […] ← Kako iskoračiti na lični put ostvarenja? […]

  Reply

Leave a Reply